СТАВЛЕННЯ ДО МОВОВЖИВАННЯ ТА МОВНИХ ВАРІАНТІВ: УЗАГАЛЬНЕНІ РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ: Рец. на збірник: Karmacsi Zoltán – Márku Anita – Máté Réka szerk. A határ mint konvergáló és divergáló tényező a nyelvben. Tanulmányok a 21. Élőnyelvi Konferenciáról (Кордон як конвергентний та дивергентний фактор у мові. Ред.: Кормочі Золтан – Марку Аніта – Матей Рейка. Матеріали ХХІ Наукової конференції «Жива мова») (Торокбалінт: Спілка «Терміні», 2022. 290 с. / Törökbálint : Termini Egyesület. 2022. 290 p.) - Дудич-Лакатош, К. І.; Барань, Є. Б. (Linguistic Bulletin (Movoznavchyi Visnyk), 2024)
Наукова конференція «Жива мова» є одним із найбільш авторитетних міжнародних наукових форумів для мовознавців, що провадять соціолінгвістичні дослідження. Цей захід уже давно став традиційним: починаючи з 1988 року, його проводять кожні два роки, щоразу в іншій локації. Тези доповідей і виступів учасників конференції, озвучені різними мовами, видають у збірниках матеріалів, що стають чудовим узагальненням актуальних питань, результатів та дослідницьких трендів у мовознавстві. Це все стосується й збірника, підготовленого з матеріалів дводенного наукового форуму, який був організований уже двадцять перший раз, хоч сама конференція відбулася в незвичному форматі та й саме видання теж відрізняється від попередніх.