ГАЛУЗЬ ДОСЛІДЖЕНЬ УГОРСЬКО-УКРАЇНСЬКИХ МІЖМОВНИХ КОНТАКТІВ ЗБАГАТИЛАСЯ НОВИМ ВИДАННЯМ - Газдаг, Вільмош; Чотарі, Юрій (Linguistic Bulletin (Movoznavchyi Visnyk), 2021)
Нещодавно світ побачила монографія доцента кафедри філології Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці II Єлизавети Барань «Hungaro-Ucrainica. Угорсько-українські зв’язки: мовна інтерференція і мовознавчі контакти», у якій в органічну єдність структуровано попередні публікації та напрацювання авторки. Передмову до книги написав професор-емерит Наукового університету ім. Лоранда Етвеша, науковий керівник PhD дисертації авторки, добре знаний у славістичних та угорських наукових колах Андраш Золтан, який справедливо наголошує на тому, що й для україністики в Угорщині, і для українського мовознавства надзвичайну важливість мають такі закарпатські фахівці, як Єлизавета Барань, які добре володіють обома мовами та є висококваліфікованими спеціалістами (с. 11–12). В авторській передмові Єлизавета Барань не тільки ознайомлює читача зі структурою та змістом видання, але й висловлює подяку всім колегам за цінні поради й рекомендації під час роботи над окремими темами (с. 13).