СПЕЦИФІКА ХУДОЖНЬОГО ВТІЛЕННЯ ВНУТРІШНЬОГО МОВЛЕННЯ У ТВОРАХ ДЛЯ ДІТЕЙ І ЮНАЦТВА - Голуб, В. Ю. (Linguistic Bulletin (Movoznavchyi Visnyk), 2021)
Статтю присвячено аналізові особливостей передавання внутрішнього мовлення у художніх творах для дітей і юнацтва. Витлумачено сутність поняття «внутрішнє мовлення», з’ясовано основні підходи до визначення способів утілення внутрішнього мовлення в художньому тексті. З’ясовано, що внутрішнє мовлення в аналізованій повісті передано за допомогою конструкцій із прямою мовою та невласне-прямою мовою. Акцентовано увагу на залежності вибору способів утілення внутрішнього мовлення від віку адресата художнього тексту.