РОЛЬ ВТОРИННОЇ НОМІНАЦІЇ В ОНОВЛЕННІ УКРАЇНСЬКОГО ЛЕКСИКОНУ - ТАРАН, Алла (Linguistic Bulletin (Movoznavchyi Visnyk), 2018)
У статті на матеріалі інновацій у сучасній українській мові розглянуто чинники формування та тенденції функціонування вторинної номінації, проаналізовано її семантичні типи, а також комунікативну сферу використання. Окрему увагу звернено на ігровий механізм вторинної номінації військової сфери сьогодення, яку в когнітивній і мовній свідомості сучасних українців спричинено істотними змінами в житті українського суспільства, та на номінації, закорінені в українському мовному ґрунті, або ті, які є наслідком розвитку семантики питомих слів чи вже засвоєних запозичень. З’ясовано, що часто вторинні номінації функціонують у жаргонах, сленгах і розмовному мовленні.