МОВНА ГРА ЯК ЗАСІБ ТВОРЕННЯ ВТОРИННОЇ НОМІНАЦІЇ - Таран, А. А. (Linguistic Bulletin (Movoznavchyi Visnyk), 2021)
статті проаналізовано виникнення в українській мові нової (вторинної) номінації особливого різновиду. Вона фонетично близька до первинної й водночас збігається з уже наявним у лексиконі словом, значення якого зазвичай не пов’язане із зафіксованим, наприклад, батон (кнопка миші; клавіша на клавіатурі), баунті (самогон із цукрового буряку) тощо. Досліджено словотвірні, семантичні різновиди вторинної номінації, а також комунікативну сферу їх уживання. Значну увагу приділено графодеривації – творенню оказіонального слова через зміну його узуального написання й значення. До графодериватів зараховано лише ті випадки, коли графічні маніпуляції зі словом зумовлюють появу нового значення, а нове написання старого слова несе додатковий зміст, наприклад, «СерйоЗНО бояЗНО? Готуйся, поки не піЗНО» або бре(н)довий мер.